2020 рік:
2021 рік:
2022 рік:
2023 рік:

11.03.2020

 

#ДітиЧитаютьКобзаря. Обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради долучилась до проведення дитячого літературно-музичного фестивалю "Шевченківська весна – 2020", організованого для учнів початкових класів навчальних закладів Хортицького району м. Запоріжжя. Фестиваль став частиною Всеукраїнського марафону дитячого читання "Єднаймо душі словом Кобзаря", що стартував 9 березня та триватиме до 26 квітня – дати виходу першого Шевченкового "Кобзаря". З шкільної сцени емоційно та виразно звучали не тільки поезії Тараса Шевченка, а й літературно-музичні композиції, присвячені полум’яному поетові України.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

11.03.2020

 

Сьогодні обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради завітала у гості до вихованців дитячого садка № 154, щоб провести віртуальну екскурсію бібліотечними залами та познайомити з професією бібліотекаря. А от бібліотечна бабуся Ягуся розповіла дітворі про незвичайні книги, які живуть на бібліотечних стелажах, і які можна не тільки читати, а й гратись з ними: наприклад, складати пазли, або, навіть, купатись чи використовувати як подушку. Казкова вікторина, запропонована Ягусею, показала, що діти люблять і знають українські казочки, а щоб ще ближче долучити малечу до друкованого слова, бібліотекарі подарували їм невеличку бібліотечку.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

11b.jpg

10.03.2020

 

Обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради долучилась до Всеукраїнського марафону дитячого читання "Єднаймо душі словом Кобзаря", ініційованого Національною бібліотекою України для дітей з нагоди дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 180-річчя видання першого "Кобзаря". Марафон розпочався 9 березня, у день народження Тараса Шевченка, і проходитиме в усіх спеціалізованих бібліотеках України для дітей до 26 квітня – дня виходу у 1840 році першого видання "Кобзаря". Фото та відео читання дітьми творів із "Кобзаря" публікуються на бібліотечних сайтах, у соціальних мережах, блогах із хештегом #Діти ЧитаютьКобзаря_2020.

У "Юному читачі" роковини народження Великого Кобзаря відзначили не тільки читанням вголос його безсмертних творів, а й запропонували читачам взяти участь у тематичному майстер-класі. Діти з задоволенням створювали свої власні "Кобзарики" у техніці оригамі, наповнюючи їх потім власними думками про Тараса Шевченка.

А вихованці бібліотечної художньої студії "Уроки різноколірного чарівництва" на своєму занятті малювали "Тарасову хату". Кожен вкладав у свій малюнок щось своє, сокровенне, слухаючи рядки Тарасових поезій у виконанні керівника студії Ніни Муленко.

Маємо надію на активну участь бібліотек для дітей Запорізької області у Всеукраїнському марафоні. Нехай полум’яне Шевченкове слово звучить з дитячих вуст у кожній книгозбірні.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

05.03.2020

 

В обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради успішно працює експериментальний майданчик "На допомогу вчителю НУШ". Сьогоднішній захід під назвою "Жіночий силует на тлі історії", організований для учнів ЗОШ № 29, присвятили Міжнародному дню жінок і дівчаток у науці. Саме про жінок-науковців, відомих своїми відкриттями у різних галузях, і йшлося у розповіді бібліотекаря. А потім дітям було запропоновано самим спробувати, як то воно – проводити досліди та робити відкриття. Їм сподобалось! Сподіваємось, і серед них з’являться свої вчені та винахідники. Особливо, якщо будуть читати побільше розумних книжок. Обіцяли!!! Віримо, що так воно й буде!

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

03.03.2020

 

Обласна бібліотека для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради розпочала цикл заходів, присвячених Великому Кобзареві. Відео-знайомство "Джерело для натхнення" допомогло дітям відкрити для себе Т. Г. Шевченка як художника, а запропонований згодом майстер-клас з живопису "Тарасова хата" дав можливість перевірити і свої художні нахили. Натхнення і ретельність, та ще й допомога професійного художника – і ось такий гарний результат!

Цікавинкою заходу став огляд книжкової виставки "У нас єдина мета – Україна свята", на якій, наряду з художніми альбомами та виданнями творів Тараса Григоровича, представлені дві унікальні книги, що є окрасою фонду бібліотеки: "Жизнь и произведения Тараса Шевченка" (видана у Києві майже 140 років тому) та "Дитинство Тараса" авторства Дмитра Красицького, правнука Тараса Григоровича по сестрі, з його власним автографом, який він залишив, зустрічаючись з читачами бібліотеки у далекому 1964 році.

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg

 

11b.jpg

11.jpg